28 تير 1400 - 00:33

۶ نکته اساسی سخنرانی بشار اسد در مراسم تحلیف

یک کارشناس مسایل بین‌المللی در تشریح شش نکته اساسی سخنرانی بشار اسد گفت که سوریه با قدرت و سربلندی بیشتر از زیر خاکستر توطئه بزرگ جهانی خارج خواهد شد.
کد خبر : 9513

پایگاه رهنما :

عبدالباری عطوان تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه در مقاله‌ای در روزنامه الکترونیکی رأی الیوم به بررسی سخنرانی بشار اسد رئیس جمهور سوریه به‌مناسبت مراسم تحلیف وی بعد از چهارمین پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور اشاره کرده نوشت که این سخنرانی در شرایطی صورت گرفت که انتخاباتی که اسد در آن پیروز شد شاهد حضور قابل توجه مردم بوده است و نقشه راه خیزش سوریه برای رسیدن به آینده‌ای بهتر در تمامی ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و اعلام شکست پروژه آمریکایی برای تجزیه این کشور را نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، بشار اسد طی 10 سال گذشته در شرایطی کشور را مدیریت کرد که ائتلافی متشکل از 65 کشور به‌رهبری آمریکا برای تجزیه سوریه و سرنگون کردن نظام حاکم این کشور وارد عمل شده بودند، اما امروز مطمئن‌تر و خوشحال‌تر از هر زمان دیگری در سخنرانی خود از ایمان به آینده صحبت کرد.

این تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه نوشته است: بازگشت قدرتمند بشار اسد به حاکمیت تأکیدی بر ارزش‌های عربی سوریه است که امروز یک کالای نایاب به‌شمار می‌رود، چرا که ما در دوره عادی‌سازی و تسلیم در برابر دشمن اسرائیلی در بدترین اشکال خود به‌سر می‌بریم و سیاست دوری کردن از مشکلات منطقه نیز این مبانی را زیر سؤال برده و این ایده را میان برخی از به‌ظاهر عرب‌ها زنده کرده است که عربیت دیگر با مطالبات دوران معاصر سازگار نیست.

عطوان در مقاله خود تأکید کرد: سخنرانی بشار اسد در این مراسم متمایز از تمامی سخنرانی‌های گذشته وی بود، لذا ما باید تمرکز ویژه‌ای روی این سخنرانی داشته باشیم و تلاش کنیم معانی و محتوای موجود در آن را که می‌توان در موارد زیر مطرح کرد، ارزیابی نماییم:

اول، تأکید بر این نکته که دولت سوریه از تمامی انواع مقاومت‌های مسالمت‌آمیز یا مسلحانه مردمی ضد اشغالگران آمریکایی و مزدوران آنها تا آزادسازی تمامی مناطق سوریه و اخراج تمامی عوامل تروریسم حمایت خواهد کرد. شاید بتوان گفت حملات مکرر موشکی به پایگاه‌های آمریکایی در شرق دیرالزور و میدان نفتی و گازی العمر طی دو هفته گذشته اولین سیگنال‌های تأکید بشار اسد در این عرصه است.

دوم، بازسازی دولت سوریه و ویرانی‌های این کشور طی ده سال سیاه مبتنی بر برخی ارزش‌ها از جمله اینکه نیروی دولت تنها از داخل کشور تأمین می‌شود و ثبات در کشور نیز تنها از طریق امنیت محقق خواهد شد و ایجاد اصلاحات در سوریه نیز از طریق توسعه آن انجام می‌شود نه تخریب آن.

سوم، مبارزه با فساد در انواع مختلف خود و محاکمه عوامل فاسد، به این ترتیب بسیاری امیدوار هستند که ریشه‌های پارتی‌بازی در این کشور که گسترش قابل‌توجهی داشته است از بین برود و تمامی عوامل فساد بدون استثنا در برابر دادگاه‌های عادلانه و دستگاه قضایی مستقل و شفاف محاکمه شوند.

چهارم، بحران اقتصادی شدید که بر اساس ارزیابی‌های سازمان ملل متحد باعث شده است 80 درصد از ملت سوریه زیر خط فقر قرار بگیرند، قطعاً در اولویت قرار خواهد گرفت. اسد تأکید کرد که این بحران به دو عامل اصلی بازمی‌گردد که علاوه بر فساد و سوءمدیریت در برخی موارد باعث توسعه آن شده است. این دو عامل شامل محاصره گسترده اقتصادی و بلوک شدن حدود 40 تا 60 میلیارد دلار از اموال سوریه در بانک‌های لبنان است.

پنجم، با وجود اشتباه برخی گروه‌های فلسطینی و ارزیابی نادرست آنها از روند اوضاع در ابتدای بحران سوریه، بشار اسد بر این نکته تأکید کرد که "هیچ جدایی میان آرمان فلسطین و موضوع سوریه وجود ندارد و فلسطین نزدیک‌ترین پرونده‌ها به ماست و تعهد ما نسبت به موضوع فلسطین ثابت است و شرایط باعث تغییر آن نخواهد شد". وی تأکید کرد که سوریه در اوج بحران خود بر این مواضع پایدار مانده است و هنگامی که سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان از رئیس جمهور سوریه خواست نوار غزه و گروه‌های مقاومت را با موشک‌های ضدتانک کورنت تجهیز کند و مانع از حملات اسرائیل به غزه شود، اسد با این درخواست موافقت کرد.

ششم، تأکید مجدد بر روحیه تسامح و عفو و آشتی و باز کردن درهای سوریه به‌روی تمام مردم این کشور که فریب خورده بودند و از آنها ضد دولت بهره‌برداری شده بود تا از پشت به دولت خنجر بزنند. وی تأکید کرد که سوریه در صورتی که صداقت در انگیزه‌های مخالفان را ببیند برای همه آنها جا دارد.

عطوان در ادامه مقاله خود تأکید کرد: سوریه عضوی اصیل و مؤسس از محور مقاومت در منطقه است که امروز قدرت بیشتری دارد، محوری که ویژگی اساسی و اولیه آن تجهیز داخلی و تأثیرگذار بر اساس موشک‌هایی است که متحدان قدرتمند آن شامل چین، روسیه و ایران تأمین می‌کند و این شرایط، آمریکا و سلطه نظامی و اقتصادی آن در جهان را طی 5 تا 15 سال آینده در آستانه سقوط قرار داده است. شاید بتوان گفت سفری که وزیر خارجه چین برای اولین بار طی سال‌های گذشته به دمشق انجام می‌دهد، نتیجه فراکسیون جهانی جدیدی است که قدرت خود را روز به روز افزایش داده و باعث تغییر موازنه‌های قدرت در سطح جهان شده است و تمامی معادلات موجود طی 100 سال گذشته را تغییر خواهد داد.

اشغالگری آمریکا در اراضی سوریه از طریق مسالمت‌آمیز یا شرایط جنگی به پایان خود نزدیک شده است. همان‌طور که اشغالگری آمریکا در افغانستان با شکست ذلیلانه مواجه شد، همین روند در سوریه و عراق نیز سریع‌تر از آنچه تصور می‌شود، انتظار آمریکایی‌ها را می‌کشد. سوریه جدید از میان خاکستر توطئه‌های بزرگی که برای این کشور طراحی شده بود، پیروز و سربلند بیرون خواهد آمد و ما در روزهای آینده این پیروزی را خواهیم دید.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات